Stad in een park – integrale opgave

Stad in een park – integrale opgave

07/13/2022 - 09:16

Voor een volle collegezaal presenteerden de derdejaars BE studenten hun integrale opgave: “Stad in een park”. De studenten gaven daarbij hun visie op een concrete uitdaging voor de stad Breda.
Built Environment
  • Studentenwerk

Beleving, verduurzamen, beweging. Wat is nu die stad in een park? Hoe ziet de duurzame toekomst van Breda eruit? Hoe kunnen we verschillende doelgroepen een duurzame plek geven in Breda? Gedurende een week zijn de studenten van de drie specialisaties, gemixt in acht groepen, aan de slag gegaan met deze vraagstukken. Innovatieve ideeën passeerden de revue: van het uitfaseren van de auto in de binnenstad en het bouwen van ondergrondse parkeergarages met daarop parken, tot het ontwerpen van klimaat adaptieve pleinen, en het stimuleren van langzaam verkeer onder de inwoners door de aanleg van wandelpaden en fitness speeltuinen. 

Na hun presentatie, werden de studenten aan de tand gevoeld door de aanwezige gasten, waaronder politieke partijen, projectontwikkelaars, en belangenorganisaties. Uiteindelijk zijn er twee plannen uitgekozen die worden gepresenteerd aan wethouden Jeroen Bruijns: Buiten Bewegen Breda (stimuleren van langzaam verkeer) en de The Singles Experience (uitfaseren van de auto in de stad). De overall winnaar van de integrale opgave 2022 was Buiten Bewegen Breda! 

De middag werd op een gezellige manier afgesloten met de laatste BELO borrel van dit academiejaar.